Information till Krokoms alla skolor

Har precis skickat ut information till rektorerna för vidarebefordran till pedagogerna. Hör nedan följer korta sammanfattningar av den samma.

AV-Medias avveckling och vad händer sen…?
Alla filmlån, tekniskt stöd mm stängs av vid årsskiftet eftersom AV-Media Jämtlands län läggs ner. Krokom håller på med en ny upphandling av strömmande film tillsammans med övriga kommuner i länet. Tills vidare kan pedagoger strömma film från
http://urplay.se/
eller genom att söka i NE.

NE
NE finns nu till alla skolor, du hittar NE som en ikon på skrivbordet.
Arbetslagen uppmanas (med min stränga frökenröst) att titta på instruktionsfilmerna ( börja gärna med länken här nedan) tillsammans på en konferens.

http://www.ne.se/static/help/filmer/artikel.jsp

Hjälp varandra att utnyttja allt det som finns i NE.  NE kan vara en bra hjälp för elever som har svårt att strukturera sitt lärande och för att hitta anpassade texter eller andra medier att lära sig från. Se till att alla skapar en personlig inloggning för att kunna använda NE även hemifrån.

http://www.ne.se/static/help/filmer/skapa_personligt_konto.jsp

Nätverken
Som alla förstår måste vi se till att våra trådlösa nätverk fungerar bättre för att kunna använda allt detta. Vi genomför nu en utveckling tillsammans med IT- avdelningen och i vissa avseenden i samarbete med gymnasieeleverna från Storsjögymnasiet. Vi kommer att stänga av KROUTB2 och därmed kommer vi inte att ha tillgång till ett fritt nätverk för privata enheter, tyvärr. I dagsläget är inte kapaciteten så stor att det räcker för detta men vi hoppas att vi i framtiden kan bygga ut så att det går att jobba både på dator/ telefon/ipad eller vad man nu föredrar. De av kommunen inköpta verktygen kommer att fungera.

Kontakta mig eller din rektor om du vill ha fullständig information kring de olika delarna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s