Kahoot! Intressant webbverktyg för formativ undervisning

kahootFick ett tips från David Reinius på Ås skola. Han har använt ett webbaserat verktyg som kallas Kahoot i sin undervisning. Han beskriver det så här:
Jag gör quiz med hjälp av Kahoot och eleverna använder sina datorer eller smartphones för att svara. Frågorna syns på storbild och elevernas svar kommer fram direkt fördelat på de olika svarsalternativen. Jag kan tydligt se vad de kan och delar som behöver behandlas på nytt. Eleverna uppskattar detta mycket.

Det påminner om Mentimeter men verkar ha fler alternativ och så går det att använda bilder och video i frågorna. Du kan alltså skapa frågor, enkäter och starta diskussioner. Du förbereder dessa och visar dem på storbild, eleverna går in på sina datorer eller Ipads och besvarar frågorna. Då kan alla se hur resultatet blir. Du kan välja om eleverna ska få använda nicknames eller svara med egna namn. Du kan också maila  till dina elever så att de besvarar den i läxa, då får du syn på vad de kan i ämnet innan du går igenom det.

Elever kan också skapa användare och göra frågor till varandra.

Siten är utvecklad av Norges Science & Technology University i Trondheim i samarbete med We are human ett Londonbaserat företag.

Eftersom det är norskt länkar jag till en introduktion på norska.
Line Kolås intro

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s